Jaké to je být Fundraiserem pro Ukrajinu

August 17, 2023 0 Comments

Záplaty, které mi dali spoluhráči Kane Te Tai, z týmu, o kterém mluvím jako o Laser Kiwi Boys

Nevím, kolik peněz jsem získal pro Ukrajinu. Nevím, protože jsem to vychoval pro několik nevládních organizací, včetně dvou organizací 501c3 a Safe Passage 4 Ukraine a Protect a Volunteer. Nevím, protože Protect a Volunteer přímo spojuje dárce s dobrovolníky a ne vždy známe celou převedenou částku; někteří lidé přimějí své přátele a rodinu, aby také podpořili dobrovolníka, a počet se může zvýšit o tisíce.

Také nevím, protože jsem získal miliony leteckých mil, hotelových bodů a kreditních karet, abych létal celkem přes tisíc lidí. Nevím, jak to kvantifikovat. Vím, že počet dohromady je více než 2 miliony dolarů, bez mil, bodů a párování dárců (SP4U získal 331 509 $a Protect a Volunteer získal 59 000$).

Vím, jakou daň si to na mě vyžádalo. Více než 500 dní jsem nevypnul telefon ani si nevzal úplně celý den volna. Zkoušel jsem několikrát a několikrát selhal.

Ukrajině chybí mnoho věcí. Vojenské vybavení, zdravotnický materiál, vojáci, kvalifikovaní Humanitární dobrovolníci; seznam nikdy nekončí. Ale většinou je to málo peněz. Dělat cokoli vyžaduje peníze. Získání peněz vyžaduje fundraising. Jak se válka táhne na získávání finančních prostředků je stále těžší a těžší.

Jsem přesvědčen, že fundraising nelze naučit. Měl jsem několik dobrovolníků, kteří se na tom se mnou pokoušeli pracovat; všichni kromě jednoho rychle skončili a nenáviděli to.

Chcete-li získat finanční prostředky, musíte být důvěryhodní. Abyste byli důvěryhodní, musíte se zpřístupnit veřejnosti. Musíte lidem o sobě říct dost, aby věděli nejen to, za jakou příčinou stojíte, ale kdo jste jako člověk. V únoru 2022 jsem neměl žádná sociální média. Byla jsem soukromá osoba. Já už tou osobou být nemůžu. Mohl bych odmítnout rozhovory s médii, kdybych chtěl; teď nemůžu. Můj účet Reddit odkazuje na mé celé jméno a organizaci a musí.

Důvodem, proč fundraisers končí, je většinou hrozná práce. Vydržíte veškerý stres bez žádné odměny. Nikdo neobejme sbírku. Jste v pozadí a ujistěte se, že všichni ostatní mají to, co potřebují. Jste nosný paprsek, bez kterého se všechno ostatní rozpadá, ale veřejně odhalený paprsek, který přijímá graffiti.